Vind je het lastig om een gesprek te starten? Wij helpen je graag! Nodig nu iemand uit voor een goed gesprek, daarmee is de eerste stap alvast gezet. Maak het voor jezelf en je gesprekspartner niet zwaarder dan het is.

Nodig hem/haar uit voor een kop koffie of maak samen een wandeling. Op die manier ontstaan vaak de beste gesprekken.

Maak het bespreekbaar. Lastig? Wij willen graag helpen.

Met wie wil je erover praten?

Klik hier voor enkele voorbeeldteksten. Deze kun je kopiëren en plakken in onderstaand tekstvlak.

Voorbeeld 1:

Ik vind het best lastig om erover te beginnen, maar ik wil graag een keer met je praten over mijn wensen en gedachten over de laatste fase van mijn leven. Ik zou het fijn vinden als jij daarvan weet. Heb je binnenkort tijd?

Voorbeeld 2:

Ik loop al een tijdje na te denken over wat ik allemaal wel en niet zou willen in de laatste fase van mijn leven. Ik hoop natuurlijk dat die nog heel lang op zich laat wachten, maar ik zou het wel fijn vinden als jij op de hoogte bent. Zullen we binnenkort een keer afspreken?

Voorbeeld 3:

Ik wil binnenkort graag met je praten over mijn wensen in de laatste fase van mijn leven. Uiteraard besef ik dat dit geen gemakkelijk onderwerp is, maar ik zou het heel fijn vinden om mijn verwachtingen en wensen kenbaar te maken nu ik dat nog kan. Denk er rustig over na, ik hoop van je te horen.

Voorbeeld 4:

Ik vind het best moeilijk om deze stap te zetten, maar ik zou graag met je willen praten over je verwachtingen en je wensen rond ouder worden, ziek worden en sterven. Als het zover is wil ik je graag helpen en dat goed doen. Ik besef dat ik je misschien overval met deze vraag. Maar zullen we het er samen eens over hebben?

Lieve, ...

Waar wil je het over hebben?

Groet,


Wij vinden je privacy belangrijk. Daarom worden de ingevulde gegevens op deze pagina niet bewaard.

Waarom is het zo belangrijk?

Tips om een gesprek te starten

Waar praat je over?

Inspiratie, informatie, tips en handige tools

Nog niet toe aan praten?

Iemand uitnodigen?

Op de hoogte blijven van nieuwe
ontwikkelingen of tips?

Schrijf je hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief 2 tot maximaal 4 keer per jaar.

Ik ga akkoord met de verwerking van gegevens zoals aangegeven in het privacy statement van Ikwilmetjepraten.nu.

of..
Like ons op Facebook